Зошто редовно да менувате масло?

Ништо друго не го амортизира вашиот мотор како старо масло или помалку масло од пропишаната количина. Ова е главна причина за зголемување на триењето во внатрешноста на вашиот мотор, што резултира со запушување, зголемена потрошувачка и зголемена количина на издувни гасови.
Stop & Go се залага за редовна промена на вашето масло, а со то го чува вашиот мотор и вашиот џеп. Во нашиот сервис вградуваме само масло од марката SHELL. Развиени во партнерство со Пежо (Peugeot) и Цитроен (Citroen), Шел (Shell) моторните
масла се произведуваат согласно интернационалните стандарди ACEA, API, SAE… Шел (Shell) маслата го штитат моторот од абење, пренесуваат енергија и го олеснуваат преносот на брзини. Да се биде лидер во доменот на масла со високо-технолошки компоненти е основната цел на Шел (Shell). Асортиманот на брендот вклучува производи специјално дизајнирани за заштеда на горивото, а притоа истите се еколошки и ги подобруваат перформансите на моторот. Во нашиот сервис вградуваме филтри само од марката MANN и UNICO. Филтерот го прочистува моторот. Ги запира штетните нечистотии и остатоци од изгорено да навлезат во вашиот мотор. Чистиот мотор се одликува со зголемена јачина како и долг работен век Производителот на филтри Mann Hummel со марките MANN и UNICO ги исполнуваат високите норми на за прочистување на сите видови масла.

Кога клима сервис?

Климатизерот во возилото не обезбедува само ладен воздух лете, туку и овозможува ветробранското стакло да не се замагли зиме и при дожд. Исто така обезбедува заедно со полен филтерот свеж воздух цела година, а притоа и штити од разни алергии за што многу од возачите не се свесни. Со губење на количината на фреон и појавата на бактерии, микрорганизми и печурки во системот, климатизерот мора редовно да се проверува и дезинфицира. Главните производители на автомобили препорачуваат еднаш годишно да се врши инспекција на клима уредот и смена на полен филтерот.

Клима-дезинфекција или клима-инспекција?


Со дезинфекцијата на клима уредот се уништуваат сите бактерии, микрорганизми и печурки во системот. Со ова се намалува ризикот од алергии и респираторни проблеми. При клима инспекцијата се вфади целиот фреон од системот, системот се суши и најпосле се додава точната количина на фреон пропишана од производителот. Stop & Go препорачува дезинфекцијата и инспекцијата на клима уредот да се вршат заедно. Stop & Go клима сервисот го врши со машини од реномираната италијанска марка TEXA. Користиме машина модел TEXA 710R Konfort која е комплетно автоматска и располага со комплетна спецификација на возилата до 2014г. Исто така користиме уред за дезинфикација TEXA AIR+

Акумулатори

Ништо друго не го амортизира вашиот мотор како старо масло или помалку масло од пропишаната количина. Ова е главна причина за зголемување на триењето во внатрешноста на вашиот мотор, што резултира со запушување, зголемена потрошувачка и зголемена количина на издувни гасови.
Stop & Go се залага за редовна промена на вашето масло, а со то го чува вашиот мотор и вашиот џеп. Во нашиот сервис вградуваме само масло од марката SHELL. Развиени во партнерство со Пежо (Peugeot) и Цитроен (Citroen), Шел (Shell) моторните
масла се произведуваат согласно интернационалните стандарди ACEA, API, SAE… Шел (Shell) маслата го штитат моторот од абење, пренесуваат енергија и го олеснуваат преносот на брзини. Да се биде лидер во доменот на масла со високо-технолошки компоненти е основната цел на Шел (Shell). Асортиманот на брендот вклучува производи специјално дизајнирани за заштеда на горивото, а притоа истите се еколошки и ги подобруваат перформансите на моторот. Во нашиот сервис вградуваме филтри само од марката MANN и UNICO. Филтерот го прочистува моторот. Ги запира штетните нечистотии и остатоци од изгорено да навлезат во вашиот мотор. Чистиот мотор се одликува со зголемена јачина како и долг работен век Производителот на филтри Mann Hummel со марките MANN и UNICO ги исполнуваат високите норми на за прочистување на сите видови масла.

Систем за запирање

Климатизерот во возилото не обезбедува само ладен воздух лете, туку и овозможува ветробранското стакло да не се замагли зиме и при дожд. Исто така обезбедува заедно со полен филтерот свеж воздух цела година, а притоа и штити од разни алергии за што многу од возачите не се свесни. Со губење на количината на фреон и појавата на бактерии, микрорганизми и печурки во системот, климатизерот мора редовно да се проверува и дезинфицира. Главните производители на автомобили препорачуваат еднаш годишно да се врши инспекција на клима уредот и смена на полен филтерот.

Клима-дезинфекција или клима-инспекција?


Со дезинфекцијата на клима уредот се уништуваат сите бактерии, микрорганизми и печурки во системот. Со ова се намалува ризикот од алергии и респираторни проблеми. При клима инспекцијата се вфади целиот фреон од системот, системот се суши и најпосле се додава точната количина на фреон пропишана од производителот. Stop & Go препорачува дезинфекцијата и инспекцијата на клима уредот да се вршат заедно. Stop & Go клима сервисот го врши со машини од реномираната италијанска марка TEXA. Користиме машина модел TEXA 710R Konfort која е комплетно автоматска и располага со комплетна спецификација на возилата до 2014г. Исто така користиме уред за дезинфикација TEXA AIR+