OPTIMO K715

OPTIMO K715

ОПТИМО е гума со високи перформанси на управување на мокра, како и на сува подлога.

  • Напредниот дизајн на газната површина овозможува комфорт при возењето и значително намалување на бучавоста. Поставеноста на блоковите на газната површина обезбедува одлична дренажа на водата а со тоа го намалува и ризикот од аквапланинг. Новата смеса на газната површина гарантира долг век на траење на гумата. Првично вградувана во голем број на реномирани производители на автомобили.
HANKOOK KINERGY ECO K425

HANKOOK KINERGY ECO K425

Новата Kinergy Eco е дизајнирана со помош на комбинирање на нови матерјали, како ‘nano-scale silica particles’ и употреба на нова технологија на миксирање на истите.

Новата технологија допринесе за намалување на потрошувачката на гориво и подобрување на сопирањето при влажни услови. Дизајнирана да го задоволи возачот со комфорно управување, како и да ја намали потрошувачката на гориво. Оваа комбинација на ефикасност и комфорт е овозможена со помош на новата технологија на контрола на вибрацијата која е вметната во оваа гума.
VENTUS PRIME 2

VENTUS PRIME 2

Ventus Prime2 Е најнова технологија создадена со помош на бионично дизајнирана газна површина (Jaguar’s tooth shape) со цел да осигура најдобро држење на патот.

‘Grip Tech’ технологијата е вградена во Ventus Prime2 за премиум перформанси и помага да се максимизира управувањето при влажни коловози и сопирачките перформанси.
VENTUS V12 EVO 2

VENTUS V12 EVO 2

Нов концепт во сегментот на “ultra high performance” гуми, кои овозможуваат супериорна контрола и запирање.

Повеќе агли на ивиците на блоковите се резултат на софистициран дизајн со тродимензионален ефект. Притисокот на газната површина е еднакво поделен за оптимално управување и запирање. Цврстиот централен блок го подобрува запирањето, но исто така овозможува одлично управување при високи брзини. Широките Ѕ-обликувани канали ја подобруваат дренажата на вода надвор од газната површина, а тоа значи сигурно управување на мокри патишта.
OPTIMO K715

OPTIMO K715

ОПТИМО е гума со високи перформанси на управување на мокра, како и на сува подлога.

  • Напредниот дизајн на газната површина овозможува комфорт при возењето и значително намалување на бучавоста. Поставеноста на блоковите на газната површина обезбедува одлична дренажа на водата а со тоа го намалува и ризикот од аквапланинг. Новата смеса на газната површина гарантира долг век на траење на гумата. Првично вградувана во голем број на реномирани производители на автомобили.
HANKOOK KINERGY ECO K425

HANKOOK KINERGY ECO K425

Новата Kinergy Eco е дизајнирана со помош на комбинирање на нови матерјали, како ‘nano-scale silica particles’ и употреба на нова технологија на миксирање на истите.

Новата технологија допринесе за намалување на потрошувачката на гориво и подобрување на сопирањето при влажни услови. Дизајнирана да го задоволи возачот со комфорно управување, како и да ја намали потрошувачката на гориво. Оваа комбинација на ефикасност и комфорт е овозможена со помош на новата технологија на контрола на вибрацијата која е вметната во оваа гума.
VENTUS PRIME 2

VENTUS PRIME 2

Ventus Prime2 Е најнова технологија создадена со помош на бионично дизајнирана газна површина (Jaguar’s tooth shape) со цел да осигура најдобро држење на патот.

‘Grip Tech’ технологијата е вградена во Ventus Prime2 за премиум перформанси и помага да се максимизира управувањето при влажни коловози и сопирачките перформанси.
VENTUS V12 EVO 2

VENTUS V12 EVO 2

Нов концепт во сегментот на “ultra high performance” гуми, кои овозможуваат супериорна контрола и запирање.

Повеќе агли на ивиците на блоковите се резултат на софистициран дизајн со тродимензионален ефект. Притисокот на газната површина е еднакво поделен за оптимално управување и запирање. Цврстиот централен блок го подобрува запирањето, но исто така овозможува одлично управување при високи брзини. Широките Ѕ-обликувани канали ја подобруваат дренажата на вода надвор од газната површина, а тоа значи сигурно управување на мокри патишта.