Во рамките на индустријата за гуми Пирели се признати лидери во развојот на перформанси на гуми за премиум автомобил.
Сите гуми на Pirelli се комбинација од оптимални перформанси со чувство за патот за да се овозможи подобрено ракување.
И со договорот за снабдување исклучиво на гумите за Формула Еден првенство до 2013 година, брендот на Пирели стана синоним за квалитет и перформанси.

Основана во 1872 година во Милано, историја на Pirelli е вдлабната во иновации и истражување. Денес Пирели се петти по големина производител на гуми во светот, а се уште се во првите редови на иновации.
Во јануари 2012 година тие беа домаќини на првата меѓународна конференција посветена на одржливост и безбедност на патиштата.
Нивната нова филозофија “Зелени изведба” значи дека нивниот каталог на гуми се еколошки со намалување на влијанието врз животната средина и во фазата на производство и во текот на животот на гумата.

No products were found matching your selection.